Nieuws / Blog

 
 
Op deze blog willen we u op de hoogte houden van algemene info, nieuwe producten in ons gamma en de resultaten van onze testten met verschillende biomassa / materialen voor verschillende toepassingen
 
U kan berichtten (kijk ook in archief) lezen over;
- Wat zijn pellets
- Pelletkachel
- Pelletmand pelletkorf
- Onze LM-units
- Papierpellets
- Stropellets
- Stookwaarde pellets
- Pellets van Hop - Houblon granulés
- Miscanthus
- Vochtigheidsgraad
- Produktieproces
- Voordelen houtpellets
- Testten van verschillende biomassa
- ....

 
Voor meer info / vragen Contacteer ons


Stookwaarde Pellets - maandag 13 mei 2013

 
De stookwaarde is een indicatie van hoeveel energie een bepaalde brandstof bezit.  De stookwaarde wordt dikwijls bepaald op een volledig gedroogde brandstof en waarbij de asresten niet meegerekend worden.  In zulke gevallen spreekt man van een stookwaarde op een droge en as-vrije basis.  Het gewicht van de brandstof is dikwijls gemeten bij een bepaalde vochtigheidsgraad, omdat het vocht eerst uitgedreven wordt bij de verbranding en dit energie vraagt is het belangrijk om de vochtigheidsgraad van de brandstof te kennen omdat hierdoor de stookwaarde van de brandstof daalt.  Soms wordt dan ook, de stookwaarde gegevens met de vermelde vochtigheidsgraad.

                             
   
Droge pellets hebben een hogere stookwaarde en de warmte die vrijkomt bij de verbranding moet dan ook afgevoerd worden uit de verbrandingskamer zodat er geen extreem hoge temperaturen ontstaan waardoor de installatie beschadigd kan raken.  nattere pellets daarentegen hebben een lagere stookwaarde en vragen in de eerste fase energie, hiervoor moet de verbrandingskamer ook goed geïsoleerd worden zodat er voldoende warmte beschikbaar is om het proces verder te laten lopen.  Voor de isolatie van de verbrandingskamer gebruikt men een vuurvast en goed warmte isolerend materiaal.  Meestal is de boiler of kachel ook ontworpen om pellets met een bepaalde vochtigheidsgraad te stoken.  Doordat pellets een homogene vorm en vochtigheidsgraad bezitten kan het verbrandingsproces veel makkelijker geregeld en geoptimaliseerd worden dan bij steeds veranderende brandstof-eigenschappen.  Dit is ook een van de redenen waarom het moeilijker is op verschillende biomassa te stoken dan bijvoorbeeld alleen op houtpellets.

                                    

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijftien + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >